Trauma Buster Techniek
 
 

een tbt behandeling

Trauma Buster Techniek (TBT) is heel effectief bij alle heftige gebeurtenissen waar een bewuste herinnering aan is.
Dat kunnen geluiden zijn of beelden of een combinatie hiervan.
Het is een zachte manier omdat je niet in de emotie hoeft te duiken van het moment waarop de gebeurtenis plaatsvond. Dit in tegenstelling tot EMDR. Slechts de lading die de herinnering nu nog heeft is voldoende om een TBT sessie volledig te kunnen doorlopen.
De emotionele lading van de gebeurtenis zal tijdens deze 2 uur sterk verminderen in intensiteit zodat het geheel veel dragelijker wordt en vaak zelfs geheel verdwijnt. Dit resultaat is blijvend.


Voor een enkelvoudig trauma, of trauma’s met dezelfde effecten die zich herhaalden is slechts een TBT behandeling nodig. Bijvoorbeeld met herhaaldelijke mishandeling in een thuissituatie isoleren we de meest heftige gebeurtenis. Als deze losgekoppeld is, vallen de vervolg trauma’s mee naar beneden in emotionele intensiteit. Je hoeft dus niet elke gebeurtenis te behandelen met deze techniek. Zoals Rehana Webster (de grondlegster van deze techniek) altijd zegt:” Give me your most yucky stuff” oftewel:” geef me je ergste verhaal” Als je daar geen keuze in kan maken is het vaak een goed idee om de eerste herinnering die je hebt te kiezen. Dat is vaak de grondlegger voor de emotionele reacties bij de rest van de gebeurtenissen.


Tijdens een TBT behandeling zit je gewoon op een stoel bij mij thuis. De behandeling zelf bestaat uit een auditief en een audio/visueel gedeelte. Deze gedeeltes zijn geminimaliseerd tot het uiterst noodzakelijke aantal herhalingen. Deze herhalingen zijn nodig om de loskoppeling van de emoties die op het trauma rusten te bereiken. 

TBT is een luchtige manier van trauma behandeling. Het gebeurt heel vaak dat degene die de behandeling ondergaat moet lachen om wat er allemaal gebeurt. Natuurlijk vloeien er ook veel tranen, met name in het begin van de behandeling. Wees gerust: Er gaat hier niemand in tranen weg. Tegen die tijd voel je je al stukken rustiger en beter. 

Sta je open voor een  TBT behandeling? App me dan gerust om een telefonische intake te plannen op 

0627001230


een eft behandeling

Het komt ook regelmatig voor dat mensen niet precies kunnen vertellen welke gebeurtenis ervoor zorgt dat ze belemmerd worden. In dat geval kunnen we een combinatie EFT en TBT toepassen. Ook aan de hand van een uitgebreide analyse door gesprek kunnen we achterhalen welke gebeurtenis de huidige klachten veroorzaakt. Wat wel belangrijk is, is dat je weet DAT er een of meerdere gebeurtenissen plaats hebben gevonden die je als heftig ervaren hebt. Met EFT (Emotional Freedom Techniek) ga je op zoek naar de onderliggende oorzaken en kan ik direct overschakelen naar TBT om de gevonden gebeurtenis te ontkoppelen. Je kunt je voorstellen dat dit wat langer duurt. Hier staat ongeveer 3 uur voor ingecalculeerd.Veel mensen hebben last van een fobie, of zelfs meerdere. Deze kunnen verzacht en soms zelfs verholpen worden door een speciaal fobie programma met behulp van EFT. Deze sessie duurt ongeveer anderhalf uur. We zetten duidelijke en haalbare doelen en meten die aan het einde van de sessie.


Prijzen:

TBT behandeling van max. 3 uur, inclusief telefonische intake en telefonische nacontrole na 4 dagen


180,-

EFT+TBT behandeling van max. 3,5 uur, inclusief telefonisch intakegesprek en telefonische nacontrole na 4 dagen


200,-

EFT Fobie behandeling van max 1,5 uur

145,-


Mocht er meer tijd nodig zijn, dan is ieder opvolgend kwartier


20,-

Bij behandeling op locatie bedraagt de 

reistijd per uur

35,-1 behandeling met TBT is voldoende voor het loskoppelen van een enkelvoudig trauma.